Video demoer

Her finner du video-demoer som viser funksjonaliteten i Telemator. Klikk på bildene for å starte videoene.

Tips: Noen av videoene har en innholdsfortegnelse som vises i venstre kant når du trykker på knappen for å vise det nede i høyre kant.  Hvis du ikke ønsker å se hele videoen på en gang eller repetere et emne, kan du klikke på ønsket emne i innholdsfortegnelsen og fortsette der.

Telemator introduksjon for utendørs fibernett

Denne videoen (28 min.) viser hvordan Telemator kan brukes i et utendørs fiberkabelnett.

Den egner seg for de som ønsker et overblikk over Telemator og hvordan man registrerer ved hjelp av Telemator Google Kart modulen som er en av flere tilhørende kartmoduler.

Demo av Telemator (klikk på bilde)

Mengdeopprett fibernett til hjem og bedrifter

Denne videoen (33 min.) viser hvordan Telemator kan brukes for å mengdeopprette kunderør, kundekabler, skjøter og linjer med ruting i et fiberkabelnett til hjem og bedrifter.

Den egner seg for de som ønsker å lære hvordan man planlegger og registrerer kundenett ved hjelp av TelMe/Telemator eller Telemator Google Kart modulen.  Funksjonaliteten kan benyttes  av alle kartmoduler som benytter Telemator Trasémodul, se kartmoduler.

Mengdeopprett fibernett
Videokurs for mengdeoppretting av kunderør, kundekabler, skjøter og linjer til alle kunder i et fibernett til hjem og bedrifter (klikk på bildet for å starte).

Registrering av CWDM system

  1. Videoen under viser hvordan man lager en CWDM utstyrs-mal :

2. Videoen under viser hvordan man registrere en CWDM fra en utstyrs-mal (TEMPLATE)

3. Komplett registrering av CWDM med linjer:

Videoen under (16 min.) viser hvordan du registrerer et CWDM system i Telemator.

Hvordan registrere CWDM (klikk på bilde for å starte)

PON (Passivt Optisk Nett)

Denne videoen (28 min.) viser hvordan et Passivt Optisk Nett (PON) kan registreres i Telemator.  Ønsker du å se hvordan PON kan planlegges i TelMe Plan kan du se på disse videoene: PON og Skjematikk PON splittere.

Registrere PON i Telemator (klikk på bildet for å starte)

Autogen Import fra Kapany (Altibox)

Denne videoen (ca 3 min.) viser hvordan man kan opprette utstyr, kunder og linjer og rute de gjennom nettet ved hjelp av importfiler fra Kapanyrapporten: «Detaljert Aktivitetsoversikt» se flere videoer som bruker den samme Kapanyrapporten som utgangspunkt her

AUTOGEN
AUTOGEN Import fra Kapany, for Altibox partnere

Telemator video for registrering av innendørs kobbernett

Denne videoen (27 min.) viser hvordan et innendørs kobberkabelnett kan registreres.  Den går skritt for skritt igjennom de vanligste funksjonene i Grunnmodulen og Nettdiagrammet.

Registrering av innendørs kobbernett (klikk på bilde for å starte)

TelMe17

Denne videoen (4:13 min.) viser hvordan du registrerer og navigerer ved hjelp av kartmodulen TelMe17 (Telemator Maps Extension).  Se flere videoer her.

TelME Plan17

Denne videoen (2:34 min.) viser hvordan du enkelt kan lage en plan for utbygging av et fiberoptisk kundenett (FTTH) ved hjelp av et kartsystem (GIS).  Se flere videoer her.

Kartserver.no

Denne videoen (4:47 min) viser Micado sin Kartserver som er en nettbasert løsning (skytjeneste) som gir et fritt antall brukere tilgang til nettdokumentasjon fra TelMe Plan17 eller TelMe17 og Telemator.

Fra enkle kabelnett til avanserte bredbåndsnett!