Utstyr - Zoom transmisjonsforbindelse

Kartoteket “Utstyr - Zoom transmisjonsforbindelse” (tilgjengelig bare i avansert modus) brukes ifm. kanal­basert utstyr.  Se mer om det under Registrering av transmisjonsnett.

Det benyttes til og:

1.  Forbinde portene (ut-/inngangene) på lokalsiden av valgt utstyr til riktig port på overordnet side.  Det gjør du ved å trykke på knappen Relater port til overordnet port.  (Dette kan også gjøres i listen for porter i Utstyrkartotek).  Se Relater port til overordnet port.

2.  Sjekke om du har registrert det som trengs for å få en transmisjons­forbindelse til å fungere.  Du får meldinger om eventuelle mangler.

3.  Se lokalportene (inn-/utgangene) på det utstyret som henger i andre enden (fjern ende) av en transmisjonsforbindelse.  Hvis linjen på overordnet side går til flere utstyr, vil du få presentert ett av dem med et plusstegn (+) bak.

4.  Foreta “digital krysskobling” i digitale krysskoblere.  Dvs. rute linjer mellom kanaler på virtuelle kort.  Dette gjør du ved å dobbeltklikke (eller høyreklikke og velge “Utfør ruting...”) på ønsket kort og kanal.

Skifte mellom nær- og fjernende: For å skifte ende slik at lokalside (nær-ende) blir fjern-ende og omvendt, kan du høyreklikke på en kanal i listen og velge “Gå til fjern-ende (samme kanal hvis mulig)”.

Eksemplet viser lokal linje 20001 som går på kanal 1 på begge sider av en “transmisjonsforbindelse”.  (Utstyr A-F til B-B via overordnet linje 20002).

Slik kommer du til dette kartoteket: Trykk på arkfanen < Zoom til høyre for knappen Utstyr eller velg Utstyr – Zoom pinne i Vis-menyen.  Trykk på alternativknappen Vis transmisjonsforbindelser.

Vis pinner: Se mer under Utstyr - Zoom pinner.

Manuell ruting: Her kan du foreta manuell ruting på porter som har bare en pinne.  På porter med mer enn en pinne må du gjennomføre “manuell ruting” i skjermbildet “Vis pinner”.  Dette er for å få riktig tråd i linjen på riktig pinne.  Se mer under Manuell ruting på porter i utstyr.

Fast forbindelse mellom lokalporter og overordnet port: Med knappen Relater port til overordnet port kan du lage faste forbindelser mellom lokalporter og overordnet port.  Se Relater port til overordnet port.

Vis kun porter med valgt linje: Ønsker du og bare se portene som valgt linje er rutet på, kan du krysse av for alternativet Vis kun porter med valgt linje.

Rekkefølge og søk: Du kan søke eller bla i kartoteket på: Utstyr, kort/port, linje og alias/telefon.  Se hvordan du blar i kartoteket under Første, Forrige, Neste, Siste og søker i kartoteket under Sortert søk.

Sortere listen: Du kan sortere i listen ved å trykke på kolonneoverskriftene.

Eksterne koblinger: Du kan lage koblinger til eksterne mapper, filer, snarveier og Internett­adresser med knappen .  Se Slik legger du inn eksterne koblinger.

Oppgaveliste: Med knappen “Oppgaver”  kan du legge forskjellige arbeidsoppgaver på de forskjellige utstyrene i kartoteket.  Se Oppgaver.

Navigering: Du kan høyreklikke på ønsket kanal og velge “Gå til fjernende (samme kanal hvis mulig)” hvis du ønsker å bytte om på nær- og fjernende.

Ønsker du å se alle fjern-ender i en liste og deretter navigere ved hjelp av den, kan du benytte knappen “Naviger via overordnede porter”.