Utstyr - Zoom pinner

Slik kommer du til dette kartoteket: Trykk på arkfanen < Zoom til høyre for knappen Utstyr eller velg Utstyr – Zoom pinne i Vis-menyen.  Trykk på alternativknappen Vis pinner (vises bare i avansert modus)

Vis pinner: Med alternativet “Vis pinner” ser du pinnene på alle portene (ut-/innganger) på utstyrene.  Du ser også hvordan kablene er “finterminert” (ute til venstre i skjermbildet) og hvilke porter som er ledig og opptatt.  Dvs. hvilke porter det er rutet linjer på og ikke.

Vis transmisjons-forbindelser: Med alternativet “Vis transmisjonsforbindelser” kan du se både nær og fjern-ende på en transmisjonsforbindelse.  Se mer under Utstyr - Zoom transmisjonsforbindelse.

Manuell ruting: Her kan du foreta manuell ruting på portene.  Se mer under Manuell ruting på porter i utstyr.

Finterminering av kabler: Her kan du finterminere ledere i en kabel på pinnene på portene på utstyret. Se Finterminer kabel i utstyr.  Selve "grovtermineringen" av kabler til utstyr gjør du i Kabelkartotek.

Legge inn signal på pinnene: Her kan du legge signal på pinnene på portene i utstyret ved å bruke knappen “Finterminer kabel i utstyr”.  Se “Pinne/Signal” under Feltene i dialogen Finterminering av kabel på pinne i utstyr.

Utheving av valgt linje: Pinner merket med pil foran (-->) i statusfeltet i listen, tilhører den linjen som er valgt (valgt).

Vis kun porter m/ valgt linje: Ønsker du bare å se portene som valgt linje er rutet på, kan du krysse av for alternativet Vis kun pinner med valgt linje.

Vis rut/skjøt stopp ende: Ønsker du å se hvor langt linjene er rutet eller lederne er skjøtet (hvis det ikke er rutet linje på de), kan du krysse av for alternativet Vis rut/skjøt stopp ende.

Søk og sorter: Du kan søke eller bla i kartoteket på: Utstyr, kort/port, kabel, linje eller alias/telefon.  Se hvordan du blar i kartoteket under Første, Forrige, Neste, Siste og søker i kartoteket under Sortert søk.

Naviger med Historie-listen: Ved hjelp av «Historie-listen» kan du raskt navigere til en av de siste 30 utstyrene du har vært innom.  Se mer om dette under «Arkfanen Favoritter».

Sortere listen: Du kan sortere listen ved å trykke på kolonneoverskriftene.

Søk samme kanal eller VLAN: Du kan gå til eller vise porter med samme kanal eller VLAN ved å høyreklikke på ønsket port og velge menyvalg “Gå til/vis port med samme kanal” og “Gå til/vis port med samme VLAN”.  Det samme oppnår du ved å sortere på kolonnen for kanal eller VLAN.  Se mer om VLAN under Virtuelle nett (VLAN).

Du kan også redigere informasjonen på porten ved å høyreklikke på den og velge “Rediger port/VLAN”.

Disponible linjer: Par merket med nedkoblingsdato (disponibel) i statusfeltet, er linjer hvor nedkoblingsdatoen er passert.  Par/fibre med disponible linjer kan brukes for ruting av andre linjer.

Eksterne koblinger: Du kan lage koblinger til eksterne mapper, filer, snarveier og Internett­adresser med knappen .  Se Slik legger du inn eksterne koblinger.

Oppgaveliste: Med knappen “Oppgaver”  kan du legge forskjellige arbeidsoppgaver på de forskjellige utstyrene i kartoteket.  Se Oppgaver.

Navigator: Ønsker du å gå til Kabelkartotek eller den andre enden av en av kablene, kan du høyreklikke på en leder i ønsket kabel og velge en av “Gå til” menyene.