Globale eksterne koblinger

Med denne funksjonen kan du koble filer, mapper, snarveier og Internett­­adresser til registrerte element i de forskjellige kartotekene.  Når du senere skal åpne koblingen åpnes den i det programmet som Utforskeren i Windows har assosiert med filtypen.

Du kan lage koblinger til generell informasjon (Redigermenyen  -  Globale eksterne koblinger) og informasjon tilknyttet ett element i et kartotek.  Se også Flytt/Slett eksterne koblinger.

Eksempler på generell informasjon:

1.  Planskisser for bygg

2.  Beskrivelse av merkesystem

3.  Lokal bruksanvisning for Telemator

4.  Liste for arbeidsfordeling i fm. Telemator

5.  Endringsønsker for Telemator

Eksempler på spesifikk informasjon:

Punktkartotek:

1.  Gulvplantegning for et datarom

2.  Oversiktstegning over de forskjellige rackene i et rom

3.  Bilder tatt med et digitalt kamera av de forskjellige rack og utstyr i et telerom

4.  Mappe som inneholder alle bildene som er tatt i et telerom

5.  Detaljskisse for en “vanskelig kobling”

Trasékartotek:

6.  Leiekontrakt

7.  Videofilm av kabelgrøften før den ble gravd igjen

Kabelkartotek:

8.  Kabeltester på egne filer fra et testinstrument

9.  Leiekontrakt

Utstyrkartotek:

10. Bruksanvisning for et utstyr

11. Internettadresser til produsentens driver oppdatering for et utstyr

12. Kobling til et utstyrs management-program med oppstartsparameter for utstyr, bruker og passord

Linjekartotek:

13. Kontrakter for linjeleie ol.

14. Prinsipptegning og detaljene

Kundekartotek:

15. Kontrakt

Dialogen for eksterne koblinger.

Slik legger du inn eksterne koblinger

1.  Finn det elementet i et av kartotekene i Telemator som du skal lage kobling(er) fra.

2.  Trykk på knappen Eksterne koblinger .  Du kommer til dialogen “Eksterne koblinger”.

3.  Trykk på knappen Ny.

4.  Skriv koblingen i feltet “Kobling”.  Hvis du ikke husker koblingen kan du hente den med knappen bak feltet.  Internettadresser kan du kopiere fra adressefeltet i Internett Explorer eller tilsvarende program og lime inn i dette feltet.

5.  Skriv navnet du ønsker å ha på denne koblingen i feltet “Navn”.  (F. eks. “Gulvplantegning”).

6.  Trykk på knappen Lagre.

Legg inn eksterne koblinger ved hjelp av “dra og slipp”

Du kan også “dra” mapper, filer eller snarveier fra Utforskeren og “slippe” de i dialogen for eksterne koblinger.

Slik gjør du det:

1.  Finn det elementet i et av kartotekene i Telemator som du skal lage kobling(er) fra.

2.  Trykk på knappen Eksterne koblinger.  Du kommer til dialogen “Eksterne koblinger”.

3.  Åpne f. eks. “Utforskeren” i Windows og finn den mappen, filen eller snarveien du ønsker å lage kobling til.

4.  Klikk på den og hold venstre museknapp nede mens du drar pilen over dialogen “Eksterne koblinger”.

5.  Slipp opp venstre museknapp.  Koblingen legger seg nå i listen.  Navnet på mappen, filen eller snarveien legges som navn på koblingen i feltet “Navn”.  Dette navnet kan du endre hvis du ønsker.

Legg inn parametre på eksterne koblinger

Hvis du ønsker å starte opp et annet program ved hjelp av “eksterne koblinger” må du lage en snarvei til programmet i Windows (med de parametrene du ønsker) og legge en kobling til snarveien.