Slett

Dette menyvalget sletter du alle opplysninger om ett eller flere element i et kartotek.

Slik sletter du:

1.  Gå til det kartoteket hvor du skal slette og velg det elementet du skal slette.

2.  Trykk på knappen Slett  eller velg Slett i Rediger-menyen.

3.  Normalt har man bare behov for å slette ett element om gangen.  Da er det bare å sjekke at du har valgt riktig og trykke på OK knappen.

4.  Hvis du skal slette flere element i en operasjon må du legge de inn i listen.  Trykker du på knappen Legg til/fjern element i listen finner du tre menyvalg for å legge inn element.  Se mer under «Høyreklikkmenyen i listen».

5.  At du legger element i listen før du sletter de er for at du skal kunne kontrollere at du ikke sletter ID-er du ikke hadde tenkt å slette.  (Du kan fjerne enkeltelement fra listen ved å høyreklikke på dem og velge “Fjern fra listen”).
Har du en kartmodul tilknyttet Telemator kan du også kontrollere elementene du ønsker å slette ved å vise de i kartet ved hjelp av knappen “Vis i GIS”.

6.  Trykk på knappen OK.

Høyreklikkmenyen i listen

Du kan man høyreklikke i listen og få frem en meny med følgende valg:

1.  Lim inn.  Her kan du lime inn ID’er fra utklippstavlen.

2.  Legg til en (velg fra liste).  Her kan du velge fra en liste med alle elementene som finnes i det kartoteket du står i.

3.  Legg til med filter.  Her kan du velge element ved hjelp av en filtermatrise.

4.  Fjern valgte fra listen.  Her kan du fjerne den ID’en du høyreklikker på i listen.

5.  Fjern alle fra listen.  Her kan du fjerne flere ID’er fra listen i en operasjon.  Det forutsetter at du har valgt flere ved hjelp av klikk på første pluss shift-klikk på siste eller ctrl-klikk på en og en.

6.  Les fra fil.  Her kan du åpne en tekstfil og lese inn innholdet i den.

7.  Lagre til fil.  Her kan du lagre innholdet i listen til en tekstfil.

8.  Kolonner.  Her kan du bestemme hvilke kolonner du skal vise eller skjule.

9.  Finn.  Her kan du søke i listen etter den teksten du ønsker.

10. Skriv ut.  Her kan du skrive ut innholdet i listen.

Se mer om “slette funksjonen” under:

Sletting av en kabel

Sletting av et utstyr

Sletting av et kort

Sletting av opplysninger på en port

Slett linje

Slett registrerte feil på linjen

Slå sammen 2 kunder

Slett ruting

Slett ruting av valgt linje i kabel

Slett hele rutingen