Ny

Med denne funksjonen kan du registrere nye element i de forskjellige kartotekene.  Slik gjør du det:

1.  Trykk på knappen Ny  i verktøylinjen eller trykk funksjonstast <F9> eller velg Ny i Rediger-menyen.  Da kommer du til dialogen «Ny» for det kartoteket du står i:

2.  Hvis du vil registrere med utgangspunkt i en mal (anbefales), velger du mal ved å trykke på knappen < Mal.  Hvis du ikke ønsker å benytte mal, så lar du feltet forbli blankt.  Se mer om maler under «Maler».

3.  Trykk på knappen OK.

4.  Registrer eventuell tilleggsinformasjon i de feltene som ikke ble utfylt fra malen.

5.  Trykk på knappen Lagre (vises seg opp til høyre i kartotekene når det er noe som må lagres) for å lagre opplysningene.

Se mer om registreringen av de forskjellige elementene under:

Punktkartotek

Trasékartotek

Kabelkartotek

Utstyrkartotek

Linjekartotek

Kundekartotek

Ny kopi

Funksjonen Ny kopi er en svært nyttig funksjon når du skal opprette mange element som er nesten like i et kartotek.  Du tar utgangspunkt i et element som er nesten likt det du skal opprette, og lager en kopi av det.  ID på selve elementet genereres automatisk til den første ledige IDen etter det du tar kopi av.  Denne IDen kan du overskrive med noe annet hvis du ønsker.

Du kan også benytte denne funksjonen for å lage nye element fra forhåndsdefinerte maler. En mal har ID som starter med “TEMPLATE-”.  Se Maler.

Slik oppretter du en ny kopi:

Trykk på knappen Ny kopi  eller velg Ny kopi i Rediger-menyen.

Oppgi hvor mange kopier du ønsker.

Velg om du skal benytte et eksisterende punkt eller en mal (template) som kopigrunnlag.  Se Maler.

Hak av for aktuelle alternativer du ønsker å kopiere med (det varierer fra kartotek til kartotek).

Trykk på knappen OK.

Hvis du oppretter bare en kopi, gjør du de endringer i feltene som er nødvendig før du lagrer.  Hvis du oppretter mange kopier må du gå igjennom og endre eventuelle ting på hver enkelt etterpå.

Trykk på knappen Lagre for å lagre opplysningene.

Ny kopi funksjonen i Kabelkartotek har en del flere muligheter.  Her kan du velge om du skal bruke samme ende (fast) eller «Økende for hver nye» (i alfanumerisk rekkefølge).

Her er 2 eksempler på bruk av fast eller økende ende A/B:

1.  Du skal opprette en strekning med fiberkabler som ligger utover i nettet med stigende ID på punktene.  Da bruker du økende i begge ender.

2.  Du skal opprette mange lokalkabler som går fra samme etasjefordeler og til hvert sitt uttak.  Da bruker du fast i ende A og økende i ende B.  (Dette forutsetter at uttakene har IDer i stigende rekkefølge.)

Hvis du skal beholde samme informasjon på de nye kablene, krysser du av for de alternativene som du ønsker å kopiere med.

Endre ID på et element i et kartotek

Hvis du endrer ID i Punkt-, Kabel-, Utstyr- eller Linjekartotek vises denne dialogen når du trykker på Lagre-knappen.

Hvis du haker av for «Opprett Alias med gammel ID» når du har valgt alternativet «Lagre endring av ID», legges den gamle ID’en i feltet for Alias.  I tillegg legges informasjon i merknadsfeltet på aliaset at det er ID’en for dato og klokkeslett når dette ble gjort.

Endre opplysninger i et kartotek

Flytt skrivemarkøren til det feltet du ønsker å endre og gjør de endringene du har behov for.

Knappen Lagre kommer til syne i øverste høyre hjørne.  Klikk på den for å lagre endringene.