Kabel - Zoom ledere

I dette kartoteket ser du alle lederne eller fibre i en kabel.

Slik kommer du til dette kartoteket: For å komme til dette kartoteket benytter du arkfanen Zoom til høyre for knappen Kabel.  Du kan også velge Kabel - Zoom ledere i Vis-menyen eller trykke <ALT+5>.

Bla og søk: Du kan bla og søke i dette kartoteket sortert på: Kabel, Ende A, Ende B, Linje eller Alias/telefon.  Se hvordan du blar i kartoteket under Første, Forrige, Neste, Siste og søker i kartoteket under Sortert søk.

Naviger med Historie-listen: Ved hjelp av «Historie-listen» kan du raskt navigere til en av de siste 30 kablene du har vært innom.  Se mer om dette under «Arkfanen Favoritter».

Manuell ruting: Her kan du også foreta manuell ruting på par, ledere og fibre.  Se mer under Manuell ruting på ledere.

Vis ledere m/ valgt linje: Ønsker du å bare vise de lederne som valgt linje er rutet på, kan du krysse av for alternativet Vis kun ledere med valgt linje.

Normal visning: Ved normal visning trekkes lederne for parkabel sammen slik at du bare ser hele par.  Der det er rutet en linje på leder a og en annen på leder b vises begge.

Fullstendig visning: Ved fullstendig visning vises alle ledere.

Disponible linjer: Ledere merket med nedkoblingsdato (Disponibel) i statusfeltet, er linjer hvor nedkoblingsdatoen er overskredet.  Disponible linjer kan benyttes til andre formål.  Se mer om disponible linjer under Nedkobles (plan).

Lås ende når du blar i kartoteket: Har du valgt “Rekkefølge og søk” på "ende A" eller "ende B" kan du se hvilke kabler som er grovterminert i disse endene når du blar nedover.  Skjermbildet vil skifte over til neste kabel i punktet/utstyret hver gang du blar opp eller ned.  Når alle kablene er vist går den til neste punkt/utstyr og viser eventuelle kabler for det.  Dette kan være nyttig når du ønsker å se hvilke kabler som henger opp i et bestemt punkt/utstyr.  Den beste måten å se dette på er å gå til Punktkartotek.

Utheving av valgt linje: Ledere merket med pil (-->) i statusfeltet i listen, tilhører den linjen som er valgt.

Eksterne koblinger: Du kan lage koblinger til eksterne mapper, filer, snarveier og Internett­adresser med knappen .  Se Slik legger du inn eksterne koblinger.

Oppgaveliste: Med knappen “Oppgaver”  kan du legge forskjellige arbeidsoppgaver på de forskjellige kablene i kartoteket.  Se mer under Oppgaver.

Navigator: Ønsker du å gå til en av endene på kabelen, kan du også benytte Navigatoren.  Navigatoren åpner du ved å høyreklikke på en fiber eller par i kabelen og velge Naviger i kabel eller trykke Naviger i kabel knappen i verktøylinjen øverst.  Se mer under Naviger i kabler.

Demping: Her kan du også registrere demping på de forskjellige fibrene. Funksjonen er best tilrettelagt for fiberkabel.  Se mer om demping under “ Leder merknad, feilkode, reservasjon eller demping.

Feil og merknad på ledere

Se “ Leder merknad, feilkode, reservasjon eller demping

Merk kabelbrudd

Se Kabelbrudd.

Delt eierskap i kabel

Det er mulig å dele en kabel mellom flere eiere ved å registrere eierkode på hver leder/fiber.  Ledere/fibre du ikke har registrert eier på har automatisk samme eier som kabelen.

Ved ruting får du en advarsel når du ruter i en leder som ikke har samme eier som linjen.  Du kan velge om automatisert ruting får lov til å foreslå ledere/fibre med annen eier enn linjen

Slik gjør du det:

1.  Gå til “Zoom Kabel”

2.  Høyreklipp på den øverste av de lederne/fibrene du skal legger eierkode på

3.  Velg meny “Rediger eier/disponent”

4.  Du kommer til denne dialogen:

5.  I feltet “Eier/disponent” oppgir du koden for den som eier lederen/fiberen

6.  I feltet “Antall ledere det skal repeteres for” oppgir du hvor mange ledere/fibre du skal kopiere denne informasjonen til

7.  Trykk på knappen Lagre