Tillegg

Velg kabelende

Velg hvilken ende av kabelen du ønsker å benytte ved å trykke på knappen Punkt (eller Utstyr) i henholdsvis ende A eller B.

Kjøre flere programmer av Telemator samtidig

Velg om du vil starte en ny versjon av Telemator (knappen Ny Telemator) eller gå til et program som allerede er startet opp (knappen Gå til).

Søk på rack

Med denne funksjonen kan du gå rett til ønsket posisjon i et rack.  Fyll inn feltene og trykk på knappen OK.

Fjernende

Funksjonen finner flere kanaler som har samme kanalnummer og overordnet linje.  Velg den kanalen du ønsker å gå til fra listen og trykk på knappen OK.

Utskrift med filter fra kart

I denne dialogen kan du velge diverse utskrifter for element fra et valgt område i kartet.

Rør fra punkt

Denne dialogen vises når du trykker knappen Rør fra punkt i dialogen over.

Her kan du velge om du vil vise bare tomme rør og bare rør som ikke er skjøtt.

Mengdeopprett og rut linjer

Hvis du ønsker å rute linjer fra for eksempel en node til mange kundetermineringer trykker du på knappen Mengdeopprett og rut linjer på skjøtte fibre mellom punkt under arkfanen Ruting.  Se mer under «Mengdeopprett og rut linjer på skjøtte fibre mellom punkt».

Velg hva du vil gjøre med valgte element fra kartet

Under arkfanen «Valgte» ser du hvilke element IDer som er selektert fra kartet.  Du kan velge å eksportere de til en sammensatt fil i Excel ved å trykke på knappen Eksporter og gjøre hva du ønsker med de der.

Det kan f.eks. være hvis du skal legge en ‘ProsjektID’ på punkt, kabler eller traséer som mangler det i valgt område.  Se mer om eksport, import under «Eksporter/Importer tabeller…».

Vis relaterte linjer i Telemator Google kart

Du kan i tillegg til valgt linje velge å se relaterte linjer, linjer som valgt linje er rutet gjennom og linjer som er rutet gjennom valgt linje.

Rut på port i motsatt ende av transmisjonssystem

Funksjonen har funnet porter med samme kanal i en eller flere utstyr som er knyttet sammen med en overordnet linje.  Dette er typisk for bl.a. xWDM-utstyr og multipleksersystem.

Huk av for de portene du ønsker å rute valgt linje på og trykk OK.