Mengdeopprett og rut linjer på skjøtte fibre mellom punkt

Denne funksjonen benyttes for å opprette og rute linjer mellom utvalgte punkt som har skjøtte fibre mellom seg.  Den er tenkt brukt i fiberbaserte kundenett (FTTH) hvor det går en eller flere fibre fra en node og ut til hver sin kundeterminering.  Du legger inn noden i venstre liste (start-enden) og alle kundetermineringene i høyre liste (stopp-enden).  Så legger du inn parametre for linjene som skal opprettes.  Når du så trykker på knappen OK opprettes det en linje for hver kunde og rutes fra noden til kundetermineringen på første ledige fiber.  Er det noen av kundetermineringene som ikke har gjennomskjøtte fibre frem til seg, så kommer det ut i en logg-fil slik at du kan rette det opp.

Dialog med arkfane for å mengdeopprette og rute linjer til mange kunder.

Slik gjør du det:

Det er flere måter å gjøre det på:

1.  Fyll opp de 2 listene; til venstre med noden (start-ende) og til høyre med kundepunkt (stopp-ende) for de som har bestilt fiber.

Høyreklikk i venstre liste og velg menyvalg: Legg til med filter. Fyll inn NODE i raden for «type» og aktuelt prosjekt i feltet «Prosjekt» i kolonnen «Inneholder» og trykk OK.  Alle noder i prosjektet fylles nå inn i listen.

Gjør det samme i høyre liste, men nå for kundepunkt som har fått kabel.  Fyll inn KUNDE i raden for «type» og aktuelt prosjekt i feltet «Prosjekt» i kolonnen «Inneholder» og trykk OK

Punktene kan også hentes inn fra et selektert område i kartet – hvis du har en kartmodul.

Angi hvordan linjene skal opprettes:

Fra en mal fra Linjekartotek

Uten mal - oppgi hvor mange tråder linjene skal ha

Velg hva linje ID skal baseres på:

Alternativ 1: Bruk automatisk ID, med utgangspunkt i det som er konfigurert i Fil > Database vedlikehold > Konfigurer nettområde > Arkfane: Element ID.

Alternativ 2: «Velg linje ID automatisk basert på ‘Stopp ende’».  Alternativet benytter ID på kundetermineringen som ID på linjen. Ønsker du å prefikse dette med ett eller flere tegn slik at du ser forskjell på linje ID og punkt ID kan du legge inn det i feltet «Prefiks».  Det kan for eksempel være ‘L-‘.

Alternativ 3: Hvis du ønsker å benytte ID fra en egen  serie, kan du legge inn første ID i feltet «Første linje ID».

2.  Trykk på knappen Utfør

For hjelp med de andre arkfanene, se «Mengdeopprett fibernett til hjem og bedrifter».

Rut linjer i ferdigskjøtte fibere mellom node og aksesspunkt

Velg alternativet “Rut også RESERVERTE linjer i ferdigskjøtte fibre mellom node og aksessfordelingspunkt for fremtidige kunder (som har trasé men ikke kabel)», hvis de vil forhåndsrute linjer for fremtidige kunder. F.eks. til der du bare har lagt rør-ender.  Dette gjøres i dialogen beskrevet under «Mengdeopprett og rut linjer på skjøtte fibre mellom punkt».