Eierkartotek

Bruk dette menyvalget for å opprette eiere.  En eier kan være eier av punkt, traséer, kabler, kabelledere, utstyr, innleide linjer, utleide linjer og rør.

Når du leier en “innleid linje” hos en teleoperatør oppgir du operatørens ID i feltet eier i “Kabel/Innleid” kartotek.

Hvis du har eksterne eiere av rør, kabler, punkt eller utstyr i ditt nettområde bør du fylle inn riktig eier for disse også.

Linjer i ditt nettområde vil normalt ditt firma være eier av.  Hvis du leier ut linjer til andre firma bør disse bedriftene opprettes som kunder i “Kundekartotek” og tilknyttes de linjene du leier ut til aktuelle kunder.

Når eierforhold er registrert riktig kan du nyttiggjøre deg utskrifter som viser leieforhold i nettet og som kan være grunnlag for fakturering av leie.

Se mer under bruk av eierfeltene i de forskjellige kartotekene.

Slik registrer du en eier:

1.  Velg Eier i Vis menyen. Du kommer til dialogen under:

2.  Registrer Eier ID, Navn og eventuell Type, e-post, Telefon, Kontaktperson og MerknadEier ID er en forkortelse på opptil 10 tegn av eiers navn.

3.  Hvis eieren er eget firma krysser du av for «Intern eier» (se rød ramme i figuren over).  Se mer om det under «Intern eier».

4.  Trykk på knappen Lagre.

NB: Hvis du endrer ID på en eier vil den endres for alle element med denne IDen (kabler, punkt osv.).

Intern eier

Alternativet for å angi at en eier er “Intern” finnes i Eierkartoteket.  Det betyr at eieren er det firmaet som eier hoveddelen av kabelnettet som er registrert i databasen.  Det kan være flere “interne eiere” i samme database, f.eks. et energiverk som har en eier på den infrastrukturen som brukes til å administrere energiverket og en annen eier på den delen av nettet som brukes av energiverkets bredbåndsfirma.

Dette alternativet benyttes bl.a.:

I filteret for FIP-sikkerhets eksporten til NKOM.  Se «Filteret til FIP-Sikkerhet eksporten».

For å filtrere ut ”Dekningsdata for fiber og kabel-TV” til NKOM.  Se (2) Dekningsdata for fiber og kabel-TV.

I modulen for «Innplassering i punkt» (administrasjon av utleie).  ”Intern eier” fylles inn som eier i i Excel-utskriftene for ”En etablering” og ”En leie”.  Se Utskrifter for innplasseringer.

Slå sammen 2 eiere

For å slå sammen 2 eiere kan du døpe om den ene eieren slik at den blir lik den andre.  Trykk deretter på Lagre-knappen og svar ja på dette spørsmålet: