Standarder og materiell

Knappen  bak mange felt blir bl.a. benyttet til å presentere en liste som du kan velge en forhånds­definert standardtekst fra.  Disse tekstene kan endres slik at de blir tilpasset ditt behov.  I tabellen under ser du eksempler på kategorier som finnes.

Standarder består av tekst som gir grunnlag for å registrere opplysninger i utvalgte felt på en enhetlig måte, mens materiell også inneholder bestillingsnummer, pris, monteringstid og leverandør.

Når du lager et nytt nettområde får du valg om du vil kopiere standardene over til det nye nettområdet.  I tabellen under ser du eksempler på noen av de elementene kartoteket inneholder.

Standarder:

Materiell:

Oppgave type

Diverse

Kunde: Avdeling

Finterminering: Plint/Panel/Boks

Kunde: Funksjon

Finterminering: Posisjon/Kontakt/Konnektor/Kassett type

Innleid linje: Konto

Kabel: Kode

Innleid linje: Kostnadssted

Kabel: Dekning

Innleid linje: Prisliste

Punkt: Type

Innleid linje: Status

Punkt: Materiell type

Kabel: Bruk

Utstyr: Type

Kabel: Par feil

Utstyr: Kort type

Kabel trasé: Rørtype

Kabel trasé: Type

Linje: Feilbeskrivelse

Linje: Prosjektert av

Linje: Service nivå (SLA)

Linje: Hastighet

Linje: Kategori

Linje: Signalering

Linje: Alias/telefon

Linje: Type

Navnsetting: Element fra kartotek

Navnsetting: Elementtype

Navnsetting: Kabelanvendelse

Navnsetting: Løpenummerserier

Navnsetting: Montasjeenhet

Navnsetting: Område

Punkt/utstyr: Bygning og adresse

Punkt/utstyr: Tegningsreferanse

Utstyr: Fabrikat

Utstyr: IP-adresse

Utstyr: Pinne/signalnavn

Slik legger du inn flere standarder eller materiell:

1.  Velg Standarder og materiell i Vis-menyen eller trykk på knappen Rediger nederst til venstre i dialogen for å velge fra “Standarder og materiell”.

2.  Klikk på pilen i rullemenyen “Valgt standard/materiell”.

3.  Velg den kategorien standard eller materiell som du skal lage flere av.

4.  Trykk på knappen Ny.

5.  Tast inn de opplysningene du ønsker.  Se mer under Feltene i standarder og materiell.

6.  Trykk på knappen Lagre.

Telemator leveres med en del tekster i “Standarder og materiell” som du bør tilpasse (slette/endre/legge til) til ditt behov før du setter i gang med å registrere nettet for fullt.

Kartoteket Standarder og materiell

Feltene i standarder og materiell

Tekst

Her kan du legge inn den teksten som skal bli standarden eller materiellnavnet.  I noen tilfeller må du forkorte teksten for å få plass.  Tenk deg nøye om slik at teksten blir hensiktsmessig.

Bestillingsnummer

Her kan du legge inn din leverandørs bestillingsnummer for materiellet.  Legg merke til at feltet er utgrået når du har valgt en standard i motsetning til når du har valgt et materiell.

Pris

Her kan du legge inn prisen ditt firma må betale for dette materiellet.  Feltet er utgrået når du har valgt en standard og ikke et materiell.

Monteringstid

Her kan du legge inn installatørens monteringstid for materiellet.  Feltet er utgrået når du har valgt en standard og ikke et materiell.

Merknad-

Her kan du legge inn en forklarende tekst på standarden eller materiellet.

Leverandør

Her kan du eventuelt registrere leverandør for materiellet.  Feltet er utgrået når du har valgt en standard og ikke et materiell.

Annen tekst/Fargekode

Dette feltet benyttes bare for kabelkoder.  Her kan du knytte en fargekode opp mot en kabelkode.  NB: Samme fargekode kan knyttes opp mot flere kabelkoder.  Se mer under Fargekoder for kabler.

URL

Her kan du legge inn en eventuell Internettadresse for valgt element.