Prisvurdering for dokumentering av kabelnett

Spørsmål som ofte blir stilt ved dokumentering av et kabelanlegg:

Spørsmål 1: Hva koster det å dokumentere nettet?

Kjøp av TELEMATOR koster mindre enn 1- 4 % av nettets totale kostnader, avhengig av bl.a. størrelsen på nettet.  Da er komplett kabling med termineringsutstyr og monteringsarbeid tatt med, men all elektronikk i form av utstyr er ikke medregnet.

Spørsmål 2: Kan du vha. TELEMATOR effektivisere gjennom­føringen av installasjonen med inntil 1 - 4 %, slik at du kan spare inn denne ekstrautgiften?  Da vil kjøpet av TELEMATOR være GRATIS!

Spørsmål 3: Kan du vha. TELEMATOR effektivisere gjennom­føringen av installasjonen med mer enn 1 - 4 %, slik at du kan spare inn mer enn denne ekstra utgiften?  Da vil du tjene penger på kjøpet av TELEMATOR!

Tjen penger ved investering i TELEMATOR

Svaret på spørsmålet 3 i foregående avsnitt er JA.  Målet ved å benytte TELEMATOR er ikke bare å kunne dokumentere et kabelnett bedre, men også få større overskudd på et prosjekt!

Hva bør du da gjøre for å tjene penger vha. TELEMATOR:

1.  Overbevis byggherren om at han bør benytte et standard strukturert kabelnett med forhåndsdefinert navnsetting på elementene.  Eventuelle spesialønsker gjøres som tillegg manuelt.

2.  Registrer nettet fullstendig i TELEMATOR før det installeres.  Benytt muligheten for å kopiere maler.

3.  Benytt deg av de arbeidsbesparende funksjonene i programmet når du gjør lokale tilpasninger manuelt.

4.  Benytt bestillingslisten som underlag for å bestille alt materiellet fra leverandør.

5.  Benytt materiellisten for å få med alt materiellet ut til byggeplassen.

6.  Benytt utskriften Samlet anleggsunderlag for å installere nettet etter.

7.  Benytt eksporten for merkelapper som grunnlag for å lage merkelapper og skilt.

8.  Gjør alle tillegg som oppstår underveis i TELEMATOR først og benytt Patchkort eller Linjekort som arbeidsordre til montøren.

Hva oppnår du ved å benytte TELEMATOR?

Konsulenten

- Standard og kvalitet på nettet blir ensartet og bedre.

- Mer fornøyde kunder.

- Din bedrift står seg sterkere i konkurransen med konkurrentene.

- Det kreves mindre tid for planleggere til å holde seg à jour med de siste endringene i standardene.

Installatøren

- Et anbud du kan stå for og ikke gå på "en smell".

- Enklere planlegging og gjennomføring av installasjonen. Arbeidsbeskrivelse ned til minste detalj for montøren.

- Mer fornøyde kunder.

- Din bedrift står seg sterkere i konkurransen med konkurrentene.

- Det kreves mindre tid for planleggere for å holde seg à jour med de siste endringene i standardene.

Byggherren

- Enklere anbudsbeskrivelse.

- Dokumentasjonen kan benyttes direkte av byggherren (driftsansvarlig) som et verktøy for å administrere nettet i dets levetid.

Distribusjon av databasefiler

Konsulenten

Konsulenten prosjekterer nettet iht. byggherrens behov.

De ferdige databasefilene, programmet og lisensfilen (som han har kjøpt på vegne av byggherren) oversendes installatøren.

For mer informasjon om flytting av databasefiler, se Prosedyre for distribusjon av databasefil.

Installatøren

Installatøren mottar filene fra konsulenten og kopierer dem inn på disken sin.  Installatøren kan legge inn eventuelle endringer av nettet.

Installatøren kan nå skrive ut et anleggsunderlag som montøren kan koble opp kabelnettet etter.

Når nettet er ferdig installert overleveres databasefilene til byggherren.

For mer informasjon om flytting av databasefiler, se Prosedyre for distribusjon av databasefil.

Byggherren

Det er nå byggherrens ansvar å vedlikeholde databasefilene når det skjer endringer i nettet.  Selve jobben kan overlates enten til bedriftens eget driftspersonell eller til et installasjonsfirma.

MERK: Nasjonal Kommunikasjons Myndighet (NKOM) krever at det skal finnes dokumentasjon for kabelnettet som til enhver tid er à jour!