Merkesystem Standard Telemator

”Standard Telemator” er et merkesystem med minimalt av regler.  Tankegangen bak systemet er at oppbygningen skal være lik både for elementer registrert i Punkt-, Trasé-, Kabel- og Utstyrkartotek.

Ved sortering av elementene i et nettområde, grupperes dermed alle elementene (punkt, traséer, kabler og utstyr) for en bestemt bygning eller sted sammen, med undergrupper av alle systemtypene i hver bygning.

Systemtype bygger på Norsk Standard, NS 3451.

Feltene i dialogen Standard Telemator merkesystem

Dialog for navnsetting etter Standard Telemator.

Dialogen over viser navnsetting etter system “Standard Telemator”.  Den er lik både for navnsetting av punkt, traséer, kabler og utstyr.

I rammen Resultat ser du hele tiden hvordan IDen vil se ut og hvor mange tegn du har benyttet i forhold til antall mulige.

Område

Har du et stort nett kan du benytte dette feltet til å angi område eller hovedtrasé. Bruk normalt 1-3 bokstaver.  I et lite nett kan du gjerne utelate denne bokstaven.

Sted/bygning

Her oppgir du en kode for stedet.

Dreier det seg om et kabelnett i en bygning, oppgir du nummeret eller bokstaven på bygningen her.  Det kan også være de første bokstavene i gateadressen.

Landsomfattende nett: For et landsomfattende kabelnett kan område være byen og stedet være bydel.  F.eks. OSL/LY-810-001.  Der OSL er Oslo og LY er Lysaker som er en bydel i Oslo.  Her har man et skilletegn (/) som skiller by/område.

Ønsker du også å referere til en etasje i bygningen kan du legge det inn med en eller to siffer til slutt i dette feltet (eks. BBB02 er etasje 2 i bygning BBB).  Har du bare en bygning i nettområdet ditt, kan du utelate bygningsnummer.

Hvis stedet eller bygningen er registrert i kartoteket "Standarder og materiell" kan du benytte knappen  for å velge.

Systemtype

Her oppgir du nummeret for systemtypen iht. NS 3451.  Telefonnett er f.eks. en systemtype.  Har du bare en systemtype i nettområdet ditt eller du ikke ønsker å dele opp i systemtyper, kan du utelate dette.

Med knappen  kan du hente tekst fra Standarder og materiell (.)

Løpenummer

Dette er et fortløpende nummer (løpenummer) på elementene.  Ved å trykke på knappen , genereres et unikt (ledig) løpenummer automatisk.  Du må imidlertid først skrive det laveste nummeret i den serien du skal bruke.  Når du trykker på knappen  vil Telemator generere en ID som er den første ledige i serien over det du oppgav.

Hvis den IDen du oppgav er den første ledige, vil denne IDen bli brukt.