Lisensbetingelser

MX Data har opphavsrett til programmet TELEMATOR®.  Når du kjøper en lisens får du som lisenstaker disposisjonsrett til å bruke programmet slik det er beskrevet her:

Hovedlisens

En hovedlisens gjelder for en installasjon av programmet og for ett firma.  Unntak fra «ett firma» gjøres der flere firma dokumenterer ett felles nett i en felles database.

Dersom en hovedlisens benyttes for mer enn ett nettområde er det et krav at alle databaser skal kjøre i samme instans av SQL server.  Dersom du benytter flere instanser av SQL Server skal du med andre ord ha en hovedlisens/installasjon for hver av dem.

Grunnmodul lisens tillater registrering av inntil 1000 punkter, traséer, kabler, utstyr eller linjer i ett og bare ett nettområde for en bruker om gangen.

Storbruker lisens er en utvidelse av lisens for Grunnmodulen og tillater registrering av et ubegrenset antall punkter, traséer, kabler, utstyr eller linjer i ett eller flere nettområder.

Tilleggsmoduler (Nettdiagram, Trasé, Ordre, Trunk, etc.) gir utvidet funksjonalitet til hovedlisensen.

Tilleggsbrukerlisens

Tilleggsbrukerlisens tillater flere å bruke Telemator samtidig mot samme database.  En tilleggsbrukerlisens kreves for hver samtidige tilleggsbruker.  En tilleggsbrukerlisens dekker alle modulene som er kjøpt i forbindelse med hovedlisensen.  Se også «Hovedlisens - krav ved flere nettområder» over.

Oppgraderinger

Når du mottar en ny programversjon i forbindelse med oppgradering eller vedlikehold av en tidligere programversjon gjelder lisensen kun for den nye oppgraderte versjonen. Alle filer (unntatt databasen) fra tidligere versjoner og kopier av disse skal overskrives eller slettes.

Generelt

Du har ikke adgang til å overlate programmer eller kopier av programmene til tredjemann uten samtykke fra MX Data.  En gratis evalueringsversjon kan lastes ned fra: http://mxdata.no/last-ned-telemator

Du har ikke adgang til å til å leie eller låne ut programmet.  Du kan imidlertid selge tjenester som å registrere og administrere nett for et annet firma ved at du har data for det firmaets nett på din maskin.

Ingen av disse bestemmelser tilsidesetter lovbestemte rettigheter ved forbrukerkjøp.

Ansvarsforhold

MX Data kan under ingen omstendighet stilles til ansvar for eventuelle økonomiske tap for bruker som skyldes programfeil, feil bruk eller annen forsinkelse som måtte oppstå.  Dersom bruker har løpende vedlikeholdsavtale, vil dog eventuelle innrapporterte programfeil bli korrigert med høyeste prioritet.  Disse utgis som serviceutgaver og kan lastes ned fra http://mxdata.no/last-ned-telemator.

Support og vedlikehold

Se «Vedlikeholdsavtale».