Kabel/Innleid linje - Valgt

Disse utskriftene gjelder valgt kabel eller innleid linje.

Kabelkort

Kabelkort viser alle forhold som er registrert om valgt kabel eller innleid linje.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Varsling til kunder med linjer i kabel

Denne utskriften viser alle linjer med tilhørende kunder som har ruting i valgt kabel.

e-post adresser, mobiltelefon- og telefaksnummer: Den inneholder en egen seksjon med alle e-post adresser, mobiltelefon­- og telefaksnummer som eventuelt er registrert i merknads­feltet i Kunde- eller Linjekartotek.  Mobiltelefon må skrives på formen 12345678@M og telefaks på formen 12345678@F

Melding om driftsforstyrrelser: Utskriften egner seg godt til å kopiere e-post adresser eller mobil­telefon­nummer fra som kan limes inn i adressefeltet i et e-post eller SMS program slik at man kan gi beskjed om eventuelle driftsforstyrrelser på grunn av f.eks. et kabelbrudd.

Individuell e-post direkte til hver berørte kunde: Med alternativet “En e-post til hver berørte kunde med melding” kan du lage individuelle meldinger til alle berørte kunder. e-posten sendes via ditt ordinære epostprogram.  Se mer under Varsling til berørte kunder ved feil i nettet.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Vis traséer for kabel i GIS/Visio/Nettdiagram

Med denne utskriften kan du vise traséer som valgt kabel går igjennom enten geografisk (i en kartmodul) eller skjematisk (i Visio eller Nettdiagrammet)

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Vis traséer for kabel og kabler den er skjøtt mot i GIS/Visio/Nettdiagram

Med denne utskriften kan du vise traséer som valgt kabel går igjennom samt kabler den er skjøtt mot, enten geografisk (i en kartmodul) eller skjematisk (i Visio eller Nettdiagrammet).

Velg en hovedkabel og vis i kartet om du har skjøtet alle kunder til denne kabelen.

Den egner seg der man ikke har lagt linjer på alle brukte fiber, men har sammenhengende fiberskjøt fra node til kunde og har behov for å se (i kartet) hvem som blir påvirket når man bytter ut eller får brudd på en kabel.   Da får man en grei visning av hvilket "område" som blir berørt.   Har man valgt å legge sine kunder bare i kartet, uten logisk sammenheng med Telemator, kan man enkelt velge alle kunder i dette området og for eksempel sende en felles beskjed til dem.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Skjøt/ledere med overlappende finterminering

Denne utskriften benyttes hovedsakelig ved etterbehandling av resultat fra fiberkabeltester.  På denne utskriften ser man alle fibre som er skjøtt sammen på en strekning, hvor lang hver fiber er og akkumulert lengde til hver skjøt.

Ut fra dette kan du tolke resultatene i testen og se om refleksjonspunktene stemmer overens med kabellengdene.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Skjematikk for skjøtte ledere

Med denne utskriften får du en rettlinjet skjematisk visning av alle ledere (fibre) i valgt kabel og alle som er skjøtt ut fra den.  Utskriften vises direkte i Excel, så du må ha Excel installert på PC-en for å se den.

Utskriften er nyttig for å se om du har registrert og skjøtt kablene riktig og som arbeidsordre for de som skal legge eller skjøte kablene.  Du finner den også under “Utvalgte utskrifter med skjematikk”.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Skjematikk for linjer (Excel)

Denne utskriften krever at Excel er installert på den maskinen utskriften gjøres på.

Den viser et enlinjeskjema for alle linjer som er rutet gjennom valgt kabel.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Linjekort (tekstbasert) for linjer i kabelen

Denne utskriften viser et tekstbasert linjekort for alle linjer som er rutet gjennom valgt kabel.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Sammenlign med linjer i andre kabler

Se Sammenlign med linjer i kabler.

Mer:

Arkfanen “Alternativer

Arkfanen “Filter

Arkfanen “Serie

Endringslogg

Med denne utskriften kan du få en oversikt over alle endringer og tillegg som er gjort for valgt kabel siden den ble opprettet (maks. 360 dager siden) og frem til dagens dato.  Hvis aktuell kabel er slettet i mellomtiden, kan du skrive ID for den inn i feltet “Filter for ID” og dermed også få ut informasjon om kabler som er slettet.