Varsling til berørte kunder ved feil i nettet

Hvis du vil yte god service til kundene og minske henvendelsen til feilmeldingsmottaket i din bedrift ved feil eller vedlikehold i nettet kan du benytte denne muligheten.

E-post adresser, mobiltelefonnummer og telefaksnummer: I merknadsfeltet i Kunde- og Linjekartotek kan du registrere e-post adresser (gjerne flere) eller mobiltelefon­nummer til de som eventuelt skal ha beskjed hvis det blir en feil på en komponent i nettet som berører kunden.

E-post adresser må inneholde @, mobiltelefon­nummer må skrives på formen 12345678@M og telefaks­nummer på formen 12345678@F.

Du kan også styre e-post adresser til kopi-feltet med å prefikse adressene som ligger i merknadsfeltet slik:

CC:fornavn.etternavn@firma.no

Melding om feil i nettet til kunder: Eksempel: Tenk deg at et utstyr feiler slik at det blir feil på alle linjene som henger på dette utstyret.  Hvis alle linjene er tilknyttet kunder i Kundekartotek og det er registrert mobiltelefonnummer på formen 12345678@M i merknadsfeltet, kan du enkelt sende en SMS beskjed til alle disse om at det er en feil og når den ventes å være i orden igjen.

Slik sender du en beskjed på SMS til flere kunder:

1.  Finn det punktet, traséen, kabelen, utstyret eller linjen det er feil på i sine respektive kartotek.

2.  Velg utskriften: Xxxx - Valgt - Varsling til kunder med linjer i xxxx.  (xxxx er valgt punkt, trasé, kabel, utstyr eller linje)

3.  Velg alternativ “En utskrift som viser alle berørte linjer og kunder”.

4.  Merk og kopier alle telefonnumrene i seksjonen “Mobil”.

5.  Lim disse numrene inn i et egnet SMS program som kan sende melding til mange telefonnummer samtidig.

Slik sender du en beskjed på e-post til flere kunder:

1.  Finn det punktet, traséen, kabelen, utstyret eller linjen det er feil på i sine respektive kartotek.

2.  Velg utskriften: Xxxx - Valgt - Kunder med linjer i xxxx.  (xxxx er valgt punkt, trasé, kabel, utstyr eller linje)

3.  Velg alternativ “En e-post til hver berørte kunde med melding”.

4.  Fyll inn emner, melding, kopiadresse (CC) og eventuell blindkopiadresse (BCC).  Valgfrie emner, signatur og blindkopi (BCC) kan settes opp under menyvalget Fil - Databasevedlikehold - Konfigurer nettområde og arkfanen “E-post varsling”.  Se mer under Arkfanen E-post varsling