Installasjon av Telemator sammen med kartmodulen TelMe

1.  TelMe og Telemator kan installeres på en server med normal kapasitet (hastighet) og ca. 5 GB ledig minne.  Se Krav til maskin og programvare.

2.  Det beste er å installere Telemator og TelMe på samme server (pga. raskest mulig kommunikasjon mellom de).

3.  TelMe kan ikke kjøres som en klient mot en slik installasjon.  Derfor må det installeres på en Citrix-server eller Terminal-server.

4.  Ved flerbruks installasjon må TelMe kjøre på en SQL-server.  Det medfører at Telemator må gjøre det samme.  Se Telemator som flerbruker i nettverk.

5.  Telemator flyttes over på en SQL-database med menyvalg Fil > Database vedlikehold > Flytt nettområde til ---> SQL-server (Trykk på hjelpeknappen når du kommer så langt så får du en stegvis liste på hvordan du skal gå frem.  (Alternativt ring MX Data for hjelp)).  Se Flytt nettområde til SQL-databaseserver.

6.  Brukerrettigheter for Telemator settes opp i SQL-server.  Se: Gi login utvidet tilgang til server og Gi login tilgang til database (nettområde).