Krav til maskin og programvare

Minimumskrav til maskinvare for 1-4 brukere: 3 GHz flerkjerneprosessor.  8 GB minne.  5 GB ledig på SSD-disk.

Krav til operativsystem: 64 bit Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10, 11, Windows Server 2008R2, 2012, 2016, 2019 eller 2022.

Krav til SQL Server: Versjon 2012, 2014, 2016, 2017 eller 2019.  Bruk gjerne gratisversjonen «SQL Server Express Edition».

For 1-2 brukere av TelMe17 anbefaler vi følgende hardware:

Minimum 2 CPU kjerner (helst 4)

Minst 8 GB minne (bør økes ved flere brukere)

Rask disk (SSD) med plass til 200 GB data. IO/Diskaksess er meget viktig for en smidig brukeropplevelse av TelMe17.

Tips for god ytelse med store databaser:
Ytelsen til disk og nettverk (både latency og bandwidth) påvirker i stor grad Telemator og andre databaseprogram.  Windows Terminalserver eller Citrix anbefales på trege nett.  Best ytelse oppnås med å ha database, Telemator og TelMe på samme terminalserver.  Mye minne bidrar også til god ytelse.

Tilkobling til eksternt skrivebord

Vi anbefaler at du konfigurerer skjermtilkoblingen så stor som mulig.

Slik gjør du det:

1.  Åpne «Tilkobling til eksternt skrivebord»

2.  Trykk på den lille knappen Vis alternativer nederst i venstre hjørne

3.  Åpne arkfanen «Skjerm»

4.  Dra glidebryteren for skjermstørrelse så langt du ønsker mot «Større»

5.  Trykk knappen Koble til når du er klar