Nytt nettområde

Med dette menyvalget kan du lage en ny database for et nytt nettområde.

Ønsker du å opprette flere nettområder må du ha en lisens for hvert nettområde eller en Storbrukerlisens.

Del ikke opp dine driftsområder i for mange nettområder.  Nettområder som henger sammen og er ditt ansvarsområde, bør bare være ett nettområde i TELEMATOR.  Dette bl.a. for å forenkle lange koblingsveier med 'Automatisert ruting' og å få hele koblingen inn på ett Linjekort.

Har du et nett som består av både kobber- og fiberkabel bør også dette registreres i samme database.

Slik lager du et nytt nettområde:

1.  Velg Nytt nettområde i Fil-menyen.  Du kommer til dialogen "Nytt nettområde".  Her kan du velge om du skal kopiere med nettområde konfigurasjon, standarder og materiell, eiere samt maler fra den databasen du står i og til den nye. Se mer om Maler.

2.  Trykk på knappen OK.  Du kommer til dialogen for å opprette fil for databasen.  Filnavnet blir navnet på nettområdet.

Dialogen for å lage et nytt nettområde.

3.  Finn eller opprett mappen hvor filen for det nye nettområdet skal ligge.

4.  Skriv navnet på det nye nettområdet i feltet “Filnavn”.  Det får formatet TM_NyttNett.tmdb hvor du bytter ut teksten «NyttNett» med navnet på nettområde.

5.  Trykk på knappen Lagre.

Endre navn på nettområde...

Hvis du ønsker å endre navn på valgt nettområde må du benytte Utforskeren i Windows og endre navn på filen som databasen ligger i.  Hvis du benytter Microsoft SQL Server må navnet på databasen for nettområdet endres tilsvarende der.

Slik endrer du navn på et nettområde:

1.  Start Utforskeren i Windows.

2.  Finn mappen som filen for nettområdet ligger i.

3.  Høyreklikk på filen og velg “Gi nytt navn”.

4.  Endre navnet.

5.  Klikk med musa utenfor navnet eller trykk på knappen Enter.