Nyttige funksjonstaster

De forskjellige funksjonstastene finner du enklest ved å se igjennom de forskjellige menyvalgene.

Funksjonstast

Forklaring

F1

Vise en hjelpetekst i et valgt kartotek eller dialog

F4

Zoom Punkt: Opprett ny linje og utfør ruting.

F5

Oppfriskning av skjermbildet

F7

Åpne dialogen for å finterminere kabel i valgt ende. Utstyr – Zoom pinner, Punktkartotek, Punkt – Zoom fintermineringer.  NB!: Fokus må være på en av kablene i listen.

F8

Ruting mellom 2 punkt/utstyr (gjøres i Linjekartotek) eller manuell ruting (gjøres i Punkt - Zoom finterminering, Utstyr – Zoom pinner eller Kabel - Zoom ledere).

Shift+F8

Slette rutingen til en linje.  Hele eller deler av den.

Ctrl+F8

Redigere patch-nr

F9

Ny tasten.  Brukes til å opprette nye punkt, kabler, linjer, kunder og utstyr.

Shift+F9

Slette tasten.  Benyttes til å slette punkt, kabler, linjer, kunder og utstyr.

Ctrl+F9

Oppretter kopi av kabelen, punktet eller annet du har framme på skjermen.

F11

Gå til GIS og vis valgt element. (Forutsetter at du har GIS moduler).

F12

Gå til GIS. (Forutsetter at du har GIS moduler).

PageDown

Bla til neste element i et kartotek eller en side ned i en liste.

PageUp

Bla til forrige element i et kartotek eller en side opp i en liste.

Ctrl+PageDown

Bla til siste element i et kartotek.

Ctrl+PageUp

Bla til første element i et kartotek.

Ctrl+S

Søke etter et bestemt element i iht. valgt sorterings­alternativ.

Ctrl+F

Fritekstsøk: Finn vilkårlig tekst i utvalgte felt i kartotekene.

F3

Fritekstsøk: Finn neste element som har samme tekst.

Shift+F3

Fritekstsøk: Finn forrige element som har samme tekst.

Ctrl+X

Klippe ut tekst i et felt til utklippstavla i Windows.

Ctrl+C

Kopiere tekst fra et felt til utklippstavla i Windows.

Ctrl+V

Lime inn tekst fra utklippstavla i Windows til et felt.