Merkesystem Systimax

Systimax er et strukturert kabelsystem som er laget av AT&T (Lucent Technologies).  I Norge ble systemet tidligere kalt Universalnett.

Feltene i dialogen Systimax merkesystem

Dialogen for navnsetting for Systimax nett.

I rammen Resultat ser du hele tiden hvordan navnet vil se ut og hvor mange tegn du har benyttet i forhold til antall mulige.

Bygg nummer

Dreier det seg om et kabelnett i en bygning, oppgir du nummeret eller bokstaven på bygningen her.  Har du bare en bygning i nettområdet ditt, kan du utelate bygg nummer.

En bygning kan også være et sted (f.eks. ute på et jorde), en kraftstasjon, en jernbanestasjon, en node ol.

Hvis bygningen er registrert i kartoteket "Standarder og materiell" kan du benytte knappen  for å velge.

Etasje for etasjefordeler

Her oppgir du etasjenummer for den etasjen etasjefordeleren (EF) er plassert.  Dvs. er arbeidsplassen i 4. etasje tilknyttet etasjefordeler i 3. etasje, skal det for arbeidsplassen stå 03 (3 hvis bygningen har mindre enn 10 etasjer).

Trasé ID for bygningsstamkabel (kabelsjakt)

Her oppgir du bygningsstamtrasé-ID på de bygningsstamkablene (kabelsjakt) som etasjefordeler (EF) og arbeidsplasser er tilknyttet.

OBS: Det kan være flere bygningsstamkabeltraséer (vertikale kabelsjakter) med forskjellig ID i en bygning.

Kabelanvendelse

Dette feltet benyttes til stamkabler for å beskrive kabelens anvendelse.  F.eks. BC er kabelen mellom BF og EF for calling og BT er kabelen mellom BF og EF for telefon.

Kabel/Arbeidsplass ID

Dette er en fortløpende ID på kabelen.  Går kabelen til en arbeidsplass, tilsvarer kabel-IDen arbeidsplass-IDen.  Går kabelen fra en bygningsfordeler (BF) til en etasjefordeler (EF), er det fortløpende IDer for alle bygningsstamkabler med samme anvendelse til samme etasjefordeler.

Hvis du trykker på knappen  finner Telemator en unik ID. IDen du oppga benyttes hvis det gir en unik ID - hvis ikke benyttes neste ledige ID.