Kommunikasjon mot andre programmer

Oppsett for oppslag fra Telemator til GIS

Filen DDE.INI (i samme mappe som Telemator programfiler) må ha innhold spesifisert av din GIS-leverandør.  Se mer om dette under FAQ på https://mxdata.no/faq

Automation

Telemator kan sende og motta kommandoer til og fra andre program vha. Automation eller den eldre mekanismen “DDE Execute”.

I mange program kan man benytte Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) eller et annet makrospråk (det som er innebygd i programmet du skal benytte) for å lage det “mellom-programmet” som skal til for å utveksle de kommandoene man ønsker.

For å få tilgang til disse API-ene må du ha Trasé- eller Automation-modulen.

Trasémodulen inneholder det som skal til for å kommunisere med brukergrensesnittet til Telemator (normalt for GIS-program).

Automation-modulen inneholder det som skal til for å kjøre Telemator som en usynlig server, for eksempel for å importere og eksportere data på ønskede klokkeslett.

For nærmere beskrivelse av kommandoene og eksempelkode, kontakt MX Data.