Installasjon av lisens

Når du starter Telemator uten lisens, vil dialogen Dette er en evalueringsversjon av Telemator vises.

Dialogen som vises når du har startet opp Telemator før lisensen er installert.

Før du installerer en lisensfil, vil programmet virke som en evaluerings­versjon.  Med evaluerings­versjonen kan du registrere inntil 15 kabler og utskrift til skriver er ikke mulig.

For å kunne bruke Telemator for mer enn 15 kabler, må du installere en lisens som gir deg tilgang til de modulene du har bestilt.  Lisensen kan du få levert fra produsent (MX Data) på 2 måter:

1.  Lisensfil via e-post.  Se Installasjon av lisens fra e-post.

2.  CD eller minnepinne med lisensfil.  Se Installasjon av lisens fra fil.

Installasjon av lisens fra e-post

Hvis du mottar lisens som vedlegg til en e-post, lagrer du filen (Tel-xxxx.lic) i samme mappe som programfilen (Telematw.exe) til Telemator befinner seg.

Installasjon av lisens fra fil

Slik installerer du lisens fra fil:

1.  Start TELEMATOR.

2.  Velg menyvalg Lisens – Installer fra fil i Fil menyen.

3.  Velg stasjon og mappe hvor lisensfilen befinner seg.

4.  Trykk på knappen OK.

5.  Stopp TELEMATOR ved å velge Avslutt i Fil menyen.

6.  Start TELEMATOR på nytt for å gjøre lisensen aktiv.

En annen måte er å kopiere lisensfilen direkte til mappen der programfilen til Telemator er installert.

Bestilling av lisens fra web

1.  Start Telemator.  Du kommer til dialogen Dette er en evalueringsversjon av Telemator. Se “

2.  Trykk på knappen Bestill lisens.  Du kommer til MX Datas webside for å bestille.

3.  Fyll ut hvilke moduler du ønsker å bestille, om du ønsker vedlikeholdsavtale samt navnet på nettområdet.

4.  Trykk på knappen Send bestilling.  Hvis du oppgitt e-postadresse vil du normalt motta lisensen samme dag som bestillingen mottas hos MX Data.