Eksporter SOSI-fil eller GeoJSON

Med denne knappen som du finner i dialogen «Velg hva du vil gjøre med valgte i kartet», kan du eksportere en SOSI eller GeoJSON-fil av valgte element.

Slik eksporterer du en SOSI eller GeoJSON-fil:

1.  Velg aktuelle element i kartet.  Enten en for en eller et helt område.  Se «Velg område».

2.  Bruk menyvalg: Bruk valgte > I Telemator

3.  Trykk på knappen Eksporter SOSI / GeoJSON

4.  I neste dialog kan du velge hvilket koordinatsystem som du ønsker å benytte.
Geografisk er et verdensomspennende koordinatsystem som tar utgangspunkt i en rund jordklode.  Mye benyttet av bl.a. Google.
Med UTM zoner blir det «runde» kartet tilpasset en flat verden og dermed 2-dimensjonale kart for bruk på papir.

5.  UTM 32: Sør-Norge nordover til og med Trøndelag

6.  UTM 33: Nordland og Troms

7.  UTM 35: Finnmark

8.  UTM 34 og 35: Svalbard bruker sone 33 og 35.

Hvis en har bruk for et koordinatsystem som skal gjelde hele landet, brukes sone 33.