Blokker skriverettigheter...

Hvis du har flere kopier av en database må du hele tiden være bevisst på hvilken som er originalen.  Du kan nemlig ikke flette sammen flere versjoner av samme database.

EKSEMPEL: Du har en database for nettområde A liggende på bedriftens server på hovedkontoret.  Nettområde A ligger et godt stykke fra hovedkontoret.  Noen ganger har du behov for å dra ut til nettområde A for å koble og ønsker å gjøre eventuelle endringer i databasen direkte.  Et alternativ er å kopiere databasen over til en bærbar PC og ta den med ut til nettområde A.

Du må da bestemme at databasen på den bærbare PC-en er originalen.  Dette medfører at du må blokkere databasen på serveren slik at ingen på hovedkontoret kan registrere endringer mens du er ute.

Slik blokkerer du en database for nye registreringer:

1.  Velg Blokker skriverettigheter... i Fil menyen.  Dialogen "Blokkering av skriverettigheter" vises.

Dialogen for å blokkere skriverettigheter til en database midlertidig.

2.  Sett kryss i ruten for å skru av skriverettigheter.  Dvs. de som starter Telemator, får bare se (lese) og skrive ut på skriver det som er registrert, men kan ikke registrere (skrive) noe nytt i databasen.

3.  Skriv inn en melding slik at de som starter Telemator får beskjed om at du har tatt med databasen til nettområde A og gjerne dato og tid når du er tilbake.

Tilgang til sentralt plassert database fra bærbar PC eller hjemmekontor

Hvis du har originalen av databasen til ditt nettområde liggende på en sentralt plassert server eller PC og har behov for tilgang fra et sted uten LAN-tilkobling (når du er ute i nettet og kobler eller fra hjemmekontor), kan du få tilgang med en bærbar PC med modem (f.eks. xDSL-modem, mobiltelefon eller tilsvarende).

Dette kan du gjøre vha. Citrix eller Windows Terminal Server på serversiden og et klientprogram på den bærbare PC-en.  Dette innebærer i praksis at du kan benytte Telemator på en PC med helt ned til 38,4 Kb/s tilknytning på samme måte (også flerbruker) som om du sitter på nettverket med 100Mb/s overføringshastighet.

Du logger deg da på Telemator som da ligger på en Citrix- eller Windows Terminal Server.  Det er bare endringer i skjermbildet som overføres til din PC og tastetrykkene og musebruken på PC-en som overføres til den sentrale serveren.

Snakk med din lokale nettverksansvarlige om dette.