Utvid merknad

Menyvalget Utvid merknad eller knappen Merknad: til venstre for merknadsfeltet lar deg se en større del av merknads­feltene i de forskjellige hoved-kartotekene.

Merknadsfeltet fungerer som en enkel tekstbehandler.  Du kan registrere opptil 32000 tegn i hvert merknadsfelt.

Klipp og lim kan gjøres på vanlig “Windows måte” med tastatur eller høyreklikk.

Se også “Predefinert innhold i merknadsfeltene” under arkfanen merknad.

Med knappen Legg til tekst fra fil kan du hente inn tekst fra en tekst fil (*.txt) ved hjelp av Windows utforsker.

Med knappen Bryt lang tekst kan du legge inn ett permanent linjeskift for hvert 60 tegn.

Med knappen  eller Ctrl+H kan du søke og erstatte tekst i merknadsfeltet.

Med alternativet «Courier font» kan du vise skriften med fonten Courier. Det kan være nyttig hvis du har lagt inn tabulatorer og du vil se teksten med jevne kanter på kolonnene (der det er tabulatorer).

Med alternativet «Bryt tekst» kan du legge inn dynamiske linjeskift i høyre kant på dialogen. Dvs. at hvis du endrer bredden på merknadsdialogen så vil også stedet for linjeskift endres og følge høyre kant.

Med knapene Ctrl+TAB kan du legge inn tabulatorer i teksten.