Telemator Google kart og sikkerhet

Man blir alltid litt skeptisk i forhold til sikkerheten når man skal benytte programvare som ligger i skyen.  Vi har testet hva som overføres i datastrømmen til Google sine servere.  Her er resultatet:

Disse dataene overføres IKKE til Google (finnes kun lokalt på din PC):

Koordinater for punkter og traséer (fra Telemator)

Tekst (fra Telemator)

Dette overføres til Google (men kan ikke sniffes på av andre enn Google pga. det overføres på HTTPS som er en kryptert overføringsprotokoll):

Hjørnene på kartutsnittet (view) du viser på skjermen (hele verden hvis du zoomer langt nok ut).

API-key (den er lik for alle som bruker Telemator).

Det er med andre ord ingen data fra Telematordatabasen som blir overført til Google, alt ligger på lokal PC!

Det er umulig å gi fra seg et Google maps-kart siden all info kun finnes på din lokale PC.

Eneste måte å spre informasjon på er å sende en skjermdump (og den kan du redigerere i Paint først om du ønsker) eller en utskrift fra nettleseren du benytter.