Oppsett av forbindelse til SQL-server

Du kan se hvilken fil Telemator benytter til åpne databasen med menyvalg Hjelp>Om Telemator.  Se etter «Database» i listen «Mapper».

Alternativ 1: UDL-fil

Hvis du vil endre oppsettet i UDL-filen kan du benytte menyvalget Fil > Database vedlikehold > Driver og forbindelse til databaseserver > Rediger/feilsøk UDL-fil eller fil-DSN.

Velg provider «Microsoft OLE DB Provider for SQL Server».

Velg navnet på serveren.

Velg «integrert sikkerhet». (Andre navn på det samme er «Windows NT Integrated security» eller «Trusted connection»).

Trykk på [Test tilkobling] for å teste forbindelsen til serveren.

Ved problemer benytter du bruker “sa” som vist her.

Trykk på [Test tilkobling] for å teste forbindelsen til serveren.

Alternativ 2: DSN-fil (ODBC)

Spesielt dersom du benytter Oracle kan du få bedre ytelse med ODBC enn med OLEDB.  Da må du lage en .DSN fil for ODBC:

Start «ODBC Data Source Administrator (32 bit)»
Start fra kontrollpanel eller C:\Windows\SysWOW64\odbcad32.exe

NB: Benytt 32-bit ODBC selv om du har 64-bit operativsystem eller 64-bit database

a)   Velg fanen «File DSN»

b)   Trykk på knappen «Add»

c)   Velg driveren for Oracle

d)   Trykk på «Next»

a)   Oppgi fullstendig filnavn til .dsn filen som du skal bruke til å åpne nettområdet i Telemator.

b)   Filnavnet skal starte med TM_ og ha typen .dsn. Alternativt filnavnet er database.dsn.

Eksempel:
S:\Telemator\MittNett\TM_MittNett.dsn

c)   Trykk på «Next».

a)   Oppgi

Service Name (tilhørende protokoll, host og port er normalt satt opp i filen tnsnames.ora)

User Name (Telemator nettområde)

Passord til nettområde

b)   Trykk på «OK»

Dersom du ikke ønsker å oppgi passord hver gang du åpner nettområdet fra Telemator må du skrive passordet manuelt i .dsn filen.

Åpne .dsn filen i Notepad og legg til en «PSW=» rad slik (se uthevet tekst):

[ODBC]

DRIVER=Oracle in ora12x86

UID=TM_MittNett

PSW=PassordForMittNett

Når du har testet at dette virker kan du slette eventuell .udl fil slik at du er sikker på at databasen heretter åpnes med ODBC.