Opprett trasé og til-punkt i en operasjon

Dette forutsetter at du har skrevet ut nettet i Telemator Google kart.

1.  Høyreklikk på det punkt du skal lage trasé fra i Telemator Google kart.

2.  Da åpnes en info-boks med informasjon om traséen og funksjonsknapper.

3.  Trykk på knappen som heter Opprett ny trasé fra her.

4.  Klikk deg bortover i kartet der traséen skal gå (for hvert klikk blir det et knekkpunkt).

5.  Nå har du mulighet for å flytte på knekkpunkt og redigeringspunkt (punktene mellom knekkpunkt) hvis du vil justere.

6.  Når du har kommer til enden og er fornøyd dobbeltklikker du eller trykker på knappen Lagre endringer .

7.  Da kommer du til dialogen for å velge mal for nytt punkt.

8.  Velg mal for nytt punkt hvis riktig mal ikke allerede er valgt.

9.  Trykk på knappen OK

10. Du kommer til dialogen for å velge mal for ny trasé.

11. Velg mal for ny trasé hvis riktig mal ikke allerede er valgt.

12. Trykk på knappen OK

13. Du kommer automatisk tilbake til kartet.

14. Hvis du ønsker å registrere mer tekst på punktet (f.eks. plassering) kan du trykke på Telemator-knappen på statuslinjen og fylle inn de feltene du ønsker i Punkt- eller Trasékartotek.

15. Skal du registere flere traséer fortsette du fra pkt 2 over.