Mengde endring av IDer

Funksjonen Mengde endring av IDer kan benyttes når du ønsker å endre IDer på mange punkt, traséer, kabler, utstyr eller linjer i en operasjon.

OBS: En forutsetning for denne funksjonen er at IDene er fortløpende.  En sikrere måte å gjøre dette på kan du lese om under Importer endring av ID.

Slik bruker du mengde endring-funksjonen:

1.  Velg Mengde endring av IDer i Rediger menyen.

2.  Oppgi intervallet på den serien du ønsker å endre.  I feltet Fra og med oppgir du første ID i serien og i feltet Til og med oppgir du den siste IDen.

3.  I feltet Første nye ID oppgir du den første IDen i den nye serien.  Benytt gjerne knappen  for å hente et forslag fra IDer som allerede er registrert eller knappen  for å få hjelp til navnsetting iht. de standardene som det er laget hjelp for i Telemator.  Se mer under Navnsetting av punkt, utstyr og kabler.

4.  Bruk alternativet “Bruk neste ledige ID ved kollisjon” hvis du vil at funksjonen skal benytte neste ledige ID hvis det oppstår en konflikt med en ID som eksisterer fra før.  Hvis du ikke krysser av for dette alternativet vil funksjonen stoppe opp hvis det er en kollisjon, og gi en feilmelding.

5.  Trykk på knappen OK.