Flett to linjer...

Med denne funksjonen kan du flette sammen rutingen til 2 linjer.  Dvs. du henter rutingen fra en valgt linje over til den valgte linjen.  Har du flere linjer som skal slås sammen til en linje må du gjenta denne operasjonen en gang for hver linje.

Det er 2 alternativer:

1.  Flett linje tråd for tråd.  Dette alternativet "skjøter" tråd A i ene linjen mot tråd A i andre linjen.  Det samme skjer med tråd B.  Altså: AB+AB=>AB

2.  Flytt trådene i 'fra linje' til slutt og oppdater antall tråder i linjen.  Dette alternativet legger sammen trådene i linjene og utvider den første linjen til summen av trådene på hver av linjene.  Trådene i 'fra linje' blir lagt til slutt.  Altså: AB+AB=>AB+CD

Slik fletter du 2 linjer:

1.  Du må stå i Linjekartotek.

2.  Velg den linjen du skal beholde rutingen på.

3.  Velg Flett to linjer... i Ruting-menyen.  Du vil nå se dialogen "Flett sammen to linjer".

4.  I feltet "Linje som skal flettes (flyttes) inn i valgt linje" skriver du ønsket linje ID.  Du kan benytte knappen  hvis du ønsker å velge linje ID fra en liste.

5.  Velg ønsket flettealternativ.  Se beskrivelse av alternativene foran denne beskrivelsen.

6.  Trykk på knappen OK.

7.  Den linjen du hentet rutingen fra vil nå bli valgt.  I merknads­feltet vil du se hvilken linje rutingen er overført til og hvilken dato.  Denne linjen kan du slette hvis du ønsker.

8.  Snakkeboble: rektangel: Knapp for «Sist brukte» for å se eller velge sist brukte linjerØnsker du å se den linjen som rutingen er overført til, gjøres det enklest ved å velge den i listen for «Sist brukte» for linjer.

Hjelpemiddel for å flette linjer

Hvis du ikke har merket deg IDen på den linjen du skal flette inn i valgt linje, men vet hvilken kabel og par/leder/fiber den går på, kan du benytte hjelpealternativet nederst i dialogen.

Tast inn kabel og par/leder/fiber og trykk deretter på knappen 'Finn linje'.  Linjen som er rutet på valgt par settes automatisk inn i feltet 'Linje som skal flettes (flyttes) inn i valgt linje'.