Fargevalg på traséer for å se fremdrift på utbygging

Med prinsippet som beskrives her kan du bl.a. skille planlagt nett, fysisk gravde grøfter, og traséer med blåste kabler fra hverandre med forskjellige farger i kartet.  Prinsippet er at det er trasétypen som endres, enten manuelt en for en, eller slik denne veiledningen beskriver.
Her er et eksempel med grøfter benyttet, der trasétype GRØFT betyr planlagt nett, GRØFT+RØR betyr gravd grøft og lagt rør, og GRØFT+RØR+KABEL betyr blåst kabel.

1.  Du må eksportere en fil med alle traséer i det området du skal endre farge på, det kan gjøres på flere måter.  Her er 2 måter:

2.  Enten eksporter en fil på denne måten:

1.  Velg området i kartet.  Meny i kartet: Velg > Område

2.  Benytt kartmeny: Bruk valgte

3.  I dialogen «Velg hva du vil gjøre med valgte fra kartet» velger du arkfanen: Valgte

4.  Trykk på knappen Eksporter under listen med traséer.  Utvalget åpnes i Excel.

3.  Eller eksporter en fil på denne måten (den forutsetter at du har lagt prosjekt på traséene):

1.  Gå til Prosjektkartotek

2.  Velg aktuelt prosjekt

3.  Velg arkfanen «Traséer» over listen nederst i kartoteket

4.  Merk alle traséene (eller bare de du ønsker)

5.  Benytt høyremenyvalg: Endre valgte (flervalg) > Lag importfil

4.  I Excel: Endre alle forekomster i kolonnen med kolonnekode (styrekode) Trace.Type til f.eks. GRØFT+RØR.  Det kan bety at planlagt GRØFT er gravd (og dermed fått rør)

5.  Lagre filen som tab-separert tekst-fil.

6.  Importer filen i Telemator som «Sammensatt fil».  Menyvalg: Eksport/import > Eksporter/Importer tabeller.  Velg tabell: «Importer fil som kan inneholde flere tabeller», Operasjon: «Import fra sammensatt fil», slå av «Testkjøring»

7.  Alle traséer som nå er importert vil skifte farge i kartet.  Dette forutsetter at den trasétypen du har endret til i tekst-fila er konfigurert i meny: Fil > Database vedlikehold > Konfigurer nettområde > «Arkfanen Google Kart»